| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Jasku?a

+ Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Bartosz Warwas
 | \ Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Karolina Czempas
 + Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Olszewska
 | \ Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Jasku?a
 + Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Jasku?a
 | \ Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Krystyna Linke
 |   \ Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Aleksander Fiwek
 |     \ Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Olszewska
 |       + Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Jasku?a
 |       | + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Olszewska
 |       | | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Jasku?a
 |       | |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Anna B.
 |       | |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-)..., Autor: Joanna Jasku?a
 |       | |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkie..., Autor: Anna B.
 |       | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Ma?gosia
 |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Ma?gosia
 |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Joanna Olszewska
 |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Piotr Piesik
 \ Re: Prezent z OBI-problem z Felkiem:-), Autor: Hanna

Prezent z OBI-problem z Felkiem:-) Wersja do druku
Autor: Joanna Jasku?a ( joanna.j1@gazeta.pl ) wtorek, 7 czerwca 2005, 20:33

Witam!
Przeczytałam całe forum, sporo sie dowiedziałam o uprawie felków..Wczoraj dostałam na urodziny swój pierwszy storczyk. Ale mój kochany mężczyzna kupił go w OBI! Nie wygląda to najlepiej, liście są gąbczaste, przy czym ja stawiam bardziej na przesuszenie niż przelanie. Sprawdzałam korzenie, są jędrne i jasnozielone.Ale na kwiatach, szczególnie ich brzegach pokawiły sie jasnobrązowe przebarwienia, jakby były zaschnięte:-( Na innych delikatne kropki, ale nie czarne, tylko też jasne...czy ktoś wie, co to może być???? Jakiś wirus??? I jak mam postępować? Na spodzie jednego liścia jest kilka delikatnych czarnych kropeczek, ale może to nic takiego, albo wirus....Nie mam porównania, bo to pierwszy storczyk, a dotychczas widzialam tylko zdrowe:-)
PS. Chcialabym kupic tez Oncidium, czy to dość łatwy storczyk dla początkującego, bo z informacji wynika, że temp. ma zblizone do felka, tylko potrzebuje okresu spoczynku.
Proszę o rady, nie chcę zmarnować swojego pierwszego storczyka!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz do wiadomości : Prezent z OBI-problem z Felkiem:-)

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: