| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

nie mam szczęścia do ........, Autor: marzena koz?owska

+ Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Marzena L.
 | + Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Anna Kami?ska
 | \ Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Anka
 + Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Jacek
 + Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Jacek
 \ Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Krzysztof Gozdek
   \ Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: marzena koz?owska
     + Re: Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Marzena L.
     | \ Re: Re: Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Marzena L.
     |   \ Re: Re: Re: Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: marzena koz?owska
     \ Re: Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: Sandra Wawrzyniak
       \ Re: Re: Re: Re: nie mam szczęścia do ........, Autor: marzena koz?owska

nie mam szczęścia do ........ Wersja do druku
Autor: marzena koz?owska ( marzenkakozlowska@op.pl ) wtorek, 21 czerwca 2005, 12:11

Nie mam szczęścia do phalenopsisów.Storczyki uprawiam od dwóch lat. Mam ich około 50.Różne, najrózniejsze. Wszystko jest OK. Niektóre zakupione w stanie śmierci klinicznej zakwitły i mają się dobrze np. Miltonia,Cymbidia. Tylko nie Phalenopsisy.Niby są najłatwiejsze do uprawy, a ja sobie nie mogę z nimi poradzić. Już trzeci z kolei został pochowany. Po stanie korzeni, a w końcu ich braku należy sadzić, żę je zalewam. Podlewam , gdy mają już suchutko. Wydaje mi się, że wszystko jest dobrze, a jednak nie. A może ja je podlewm za mało? Ostatno widziałam phalenopsisy pięknie kwitnące stojące dosłownie w wodzie. Doniczka była włożona w osłonkę i woda siegała do jej połowy. Właścicielka powiedziała, że one tak zawsze stoją w tej wodzie. Uwierzycie?
No i jeszcze wełnowce. Ustawicznie z nimi walczę właśnie w phalenopsisach. Nikt mi nie podpowiedział w jakim stężeniu należy zastosować Mospilan.
Co robie nie tak?

Dodaj komentarz do wiadomości : nie mam szczęścia do ........

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: