| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor:

\ Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor: Witold Hanak
   \ Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor:
     \ Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor: Witold Hanak
       + Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor:
       \ Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor: Joanna Olszewska
         \ Re: Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor:
           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor: Joanna Olszewska
           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor:
           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: sprawdzona rada na zwiędłe liście, Autor: Marzena L.

sprawdzona rada na zwiędłe liście Wersja do druku
Autor: Marlena Jurkowska-Fabiańczyk ( marlena27@wp.pl ) wtorek, 25 października 2005, 11:18

Witam wszystkich :)
Rozwiązałam mój problem z "gumowymi" liściami moich Phalaenopsisów. Około 2 i pół tygodnia temu przelałam je i liście wszystkie zaczeły się marszczyć. Do wczoraj nie podlewałam moich pupilków, żeby je przesuszyć. Kiedy zobaczyłam, że doniczki są już bardzo leciutkie, zrobiłam im "kąpiel", tzn. wstawiałam doniczki do garnka napełnionego wodą i stały tak sobie 10 min. Po wyjęciu odczekałam chwilę aż woda wykapie z doniczek i ustawiłam je na ich miejsca na parapecie. Dzisiaj rano zobaczyłam, że liście, które były już bardzo miękkie stały się twardsze i odzyskują swój dawny wygląd. Korzenie są piękne, blado-zielone. Myślę, że wszystko już będzie ok.

Pozdrawiam
M.

Dodaj komentarz do wiadomości : sprawdzona rada na zwiędłe liście

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: