| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

Nawóz do falka, Autor: Radek S.

+ Re: Nawóz do falka, Autor: Krzysztof Gozdek
 | \ Re: Re: Nawóz do falka, Autor: Witold Hanak
 |   \ Re: Re: Re: Nawóz do falka, Autor: Krzysztof Gozdek
 |     \ Re: Re: Re: Re: Nawóz do falka, Autor: Piotr Piesik
 |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Nawóz do falka, Autor: Krzysztof Gozdek
 \ Re: Nawóz do falka, Autor: Piotr Piesik

Re: Re: Re: Re: Nawóz do falka Wersja do druku
Autor: Piotr Piesik ( Piotr.Piesik@storczyki.org.pl ) wtorek, 25 października 2005, 21:48

To ciekawa historia z tym mocznikiem w nawozach.Amerykanie mają Acid Plus,Tomato i Orchids-mieszanki nawozowe do nawożenia różnych roślin m.innymi storczyków ,ale też kwasolubnych rododendronów azalii itp.W składzie mają głównie N mocznika.Myślę,że wiele rzeczy amerykańskich nie jest warte użycia ,ale co do tych nawozów,uważam ,że są niezłe.Używam ich od chyba 3-ch sezonów.Mają dodatkowo mikroelementy.Nie widzę aby szkodziły moim storczykom.
Są rzeczywiście storczyki, które niezbyt dobrze tolerują nawożenie mocznikiem ,albo bardziej przenawożenie mocznikiem.Większość roślin dobrze go toleruje.
Co się tyczy mieszanki nawozowej z wysoką zawartością azotu....z azotanu amonu też można uzyskać wysoką zawartość N /procentową/ w mieszance nawozowej.Wszak azot występuje w saletrze amonowej- w jonie amonowym i azotanowym.
Wracając do zapytania.Kupiłem w Polsce bezpośrednio u importera po 1 opakowaniu wymienionych na wstępie nawozów w opakowaniach 1/2 kg.Cena b.korzystna-chyba ok.20PLN.Problem tylko w tym,że gdzieś posiałem adres importera.A pierwszy raz spotkałem te nawozy przy okazji wystawy ogrodnieczej-trafiłem na promocję.Jak znajdę namiary ,dam znać.
Pozdrawiam PP.

Dodaj komentarz do wiadomości : Re: Re: Re: Re: Nawóz do falka

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: