| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

wełna??w falenopsisie, Autor: Adela

+ Re: wełna??w falenopsisie, Autor: Adela
 + Re: wełna??w falenopsisie, Autor: Krzysztof Gozdek
 \ Re: wełna??w falenopsisie, Autor: Orchidea
   \ Re: Re: wełna??w falenopsisie, Autor:
     \ Re: Re: Re: wełna??w falenopsisie, Autor: Adela

wełna??w falenopsisie Wersja do druku
Autor: Adela ( adelkasz@o2.pl ) sobota, 11 marca 2006, 16:57

mam Falka od sierpnia. podlewam raz na tydzień zanurzając w wodzie, ale wodą z kranu (wiem ze to trzeba zmienić już nad tym pracuję)+nawóz. Co któryś raz podlewam bez nawozu, bo gdzieś wyczytałam że trzeba przepłukiwać czystą wodą. Ogólnie rośnie ładnie. Długo kwitł, wypuszcza nowe liście, po przekwitnieniu obcięłam łodygę nad drugim zgrubieniem, liście są ładne i zdrowe, bez przebarwień, niektóre zewnętrzne korzenie uschły, te podziemne są ładne i zielone, ale między nimi a korą powstała biała wełna, głównie w jednym miejscu. Mam ogrzewanie centralne, ale poprawiam wilgotność powietrza postawioną obok wodą. Falek nie wypuszcza nowego pędu kwiatowego ,ale może to jeszcze nie jego czas, dopiero parę miesięcy po przekwitnięciu. W grudniu zrzucił ostatnie kwiaty. Co to jest ta wełna?? Co robię źle?? Czy to przez tę wodę z kranu?? Przesadzić?? Odkazić?? Jeżeli tak to czym??? Wiem że dobrze się na tym znacie. pomóżcie. czytałam trochę na forum ale nie znalazłam nic takiego. Czy to początek wełnowców?? żadnych robali w doniczce się nie dopatrzyłam, a oglądałam go bardzo uważnie. Kocham mojego kwiatka więc nie chcę go stracić. pomóżcie!!

Dodaj komentarz do wiadomości : wełna??w falenopsisie

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: