| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

Kiedy zakwitnie?, Autor: Beata Kowalska

+ Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Andrzej
 + Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Wanda
 \ Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Joanna Olszewska
   \ Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Wanda
     \ Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Joanna Olszewska
       + Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Beata Kowalska
       | \ Re: Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Orchidea
       |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Joanna Olszewska
       |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Kamila
       |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Joanna Olszewska
       \ Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: Wanda
         \ Re: Re: Re: Re: Re: Kiedy zakwitnie?, Autor: ania S

Re: Re: Kiedy zakwitnie? Wersja do druku
Autor: Wanda ( wabert@tin.it ) sobota, 7 października 2006, 17:47

Pani Jaoanno,
dziekuje bardzo za udzial w dyskusji, nawet jesli mi Pani odwlekla w czasie oczekiwane kwitnienie :-))). Rzeczywiscie, okres wyczekiwania jest bardzo emocjonjacy, szczegòlnie, ze sa to pierwsze kwitnienia moich storczykow - phal i oncidium, zagladam do nich po kilka razy dziennie i podgladam je nawet przez lupe :-) Pierwsze letnie kwitnienie cambrii nie udalo sie, bo wyjechalam na wakacje i z trzynastu paczkow przezyly tylko trzy. Jednak te trzy uratowane nie wyrosly :-( , ale zakwitly malymi kwiatkami. Wielkosci kwiatu nie moglam porownac, ale kolor wydawal sie ten sam - wspaniale czerwone wino :-) Przed paroma tygodniami na nowej psb zauwazylam nastepny ped kwiatowy. Nie wiem dlaczego, ale obie psb, ktore urosly u mnie sa duzo mniejsze od tych wytworzinych u producenta, w zasadzie co jedna to mniejsza, ta druga jest tak mala, ze jej nie widac, wydaje sie, ze liscie wyrastaja bezposrednio z ziemii. Przyznaje, ze w trakcie formowania drugiej psb nawozilam juz znacznie mniej. Teraz zasilam ja nawozem o podwojnej dawce potasu do azotu. Czy Pani zdaniem ta malenka psb (z duzymi jednak liscmi) to normalne zjawisko?
Serdecznie Pania pozdrawiam i zycze rowniez wspanialych, licznych i wielkich kwiatow
Wanda

Dodaj komentarz do wiadomości : Re: Re: Kiedy zakwitnie?

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: