| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Agata

+ Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Mery
 | + Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Agata
 | + Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: mariolka_krejzolka
 | | \ Re: Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Bosta
 | \ Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: anna
 \ Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Inka
   + Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Marta
   | \ Re: Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Agata
   \ Re: Re: jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?, Autor: Agata

jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić? Wersja do druku
Autor: Agata ( psymu@poczta.onet.pl ) wtorek, 12 lutego 2008, 22:30

Kupiłam kilka dni temu przecudny storczyk dendrobium Spring Dream "Kumiko". Jeden jego liść był już żółty z plamami i sprzedawca stwierdził, że po prostu trzeba go oderwać. Tak też zrobiłam, ale następne powoli też zaczynają się takie robić (już trzeci z kolei). Obawiam się, że to jakaś choroba lub roztocza (przędziorek?) - choć stworzeń raczej nie mogę dojrzeć. Jestem stosunkowo zielona w sprawach storczyków (zaczęłam czytać dopiero od tego dendrobium - czyli od soboty). Bardzo zależy mi na tym, aby go nie stracić. Pomóżcie!

Dodaj komentarz do wiadomości : jaka to choroba dendrobium i jak sobie z nią poradzić?

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: