| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin

+ Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Anna L
 | \ Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin
 + Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin
 | \ Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Anna L
 + Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Mery
 | \ Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin
 |   \ Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Mery
 |     + Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Ewa P
 |     | \ Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Ewa P
 |     |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Mery
 |     |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Ewa P
 |     |       + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin
 |     |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Mery
 |     \ Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Mery
 \ Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: Ewa P
   \ Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka, Autor: swamar marcin

Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka Wersja do druku
Autor: Mery ( j.m.majchrzak@wp.pl ) niedziela, 17 lutego 2008, 21:01

Pani Ewo,owadów szukamy przez szkło powiększające,bo są one bardzo małe.[mogą to być malutkie"przecinki",cieniutka, delikatna pajęczynka, mogą to być małe,czarne kropeczki- odchody świadczące o żerowaniu owadów]
Te plamki moim zdaniem są spowodowane porażeniem przez grzyb. Wnika on w miejsca gdzie została uszkodzona tkanka.
Kropki proponuję dezynfekować wódką lub denaturatem.Do oprysku proponuję Previcur 607 SL a potem Biosept 33SL
Myślę,że dobrze byłoby pooglądać zdjęcia na stronie: Storczyki pl. w dziale Uprawa-ochrona-choroby,szkodniki.
Na razie roślina jest w dobrej kondycji. Może te zmiany związane są z warunkami uprawy.Takie objawy są trudne do zdiagnozowania nawet po bezpośrednim oglądnięciu rośliny.Czasem taki stan się nie pogarsza przez długi czas.
Pozdrawiam serdecznie,Mery.

Dodaj komentarz do wiadomości : Re: Re: Re: Re: Re: Re: czy ktoś poda mi nazwe storczyka

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: