| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

falk, Autor: Kasia

+ Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 + Re: falk, Autor: Anna B.
 + Re: falk, Autor: Witold Hanak
 | \ Re: Re: falk, Autor: Piotr Piesik
 |   \ Re: Re: Re: falk, Autor: Beata Prokopiuk
 |     \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |       \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor:
 |           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 |           |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gosia Kluczniok
 |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna B.
 |           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 |           |   + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Lidia Ani?kowicz
 |           |   | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |       + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hank
 |           |   |         + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |         | + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hank
 |           |   |         | | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |         | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: KASIA
 |           |   |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: KASIA
 |           |   |             \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor:
 |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |             \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |               + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna Baran.
 |               \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |                 \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna Baran.
 |                   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |                     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 \ Re: falk, Autor: Agnieszka
   + Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   | \ Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   + Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   |   | \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   |   |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: a
   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   \ Re: Re: falk, Autor: Sandra Wawrzyniak
     \ Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
       \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
         \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Sandra Wawrzyniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk Wersja do druku
Autor: Witold Hanak ( wit6xra@cad.pl ) piątek, 6 sierpnia 2004, 14:06

Jako, że zostałem personalnie wezwany do tablicy, to zamiast spóścić zasłonę miłosierdzia - odpowiem co wiem :-)

>Nie wiem jaka wy w tym widzicie różnicę i tak jak napisze falk to wiecie o co chodzi
Oczywiście. Z tym, że mnie FALK bardziej kojarzy się z FALCO (nazwa rodziny drapieżnych ptaków...) niż z Phalaenopsis. Można też napisać d... i też większość będzie wiedziała o co chodzi.... ;-)

>Kiedy wcześniej pisałam na forum: Mój phalenopsis dostawałam odpowiedzi: powinna pani falka...
Przepraszam, że akurat na Panią spadło moje twórcze natchnienie... a szczerze powiedziawszy - to nie ustosunkowuję się do każdego "falka" na forum po prostu z czystego lenistwa, a także, by nie być posądzonym o "upierdliwość" :)) Niemniej, proszę mi wierzyć, że żaden nie pozostaje niezauważony. "ORMO czuwa" :))

> i tak już się przyzwyczaiłam do falka ...
To jest akurat dobry argument...

>...zresztą łatwiej się piszę
A to już niestety nie jest dobry argument.
Dla przykładu - łatwiej było by Panią zignorować, niż odpowiadać na Pani korespondencję.

>A wywodzenie się nad tym zachacza mi o: patrzcie jaki/jaka jestem rozeznany/rozeznana w tym temacie.
Niestety, nie jestem, ale chciałbym być - więc robię co mogę by tak się stało.

>Zamiast odpowiadać na pytania zawsze mozna sie rozwodzić na temat słownictwa
OOOOoooo tak.. zawsze to robię. Czekam zaczajony przy klawiaturze na każdy nowy list na forum i jeśli tylko mam się do czego przyczepić - od ręki to robię. To jest sens mojego istnienia. :-O

>da się rozpoznać ludzi, którzy są początkującymi hodowcami bo nie są tak zarozumiali i udzielają porad a nie podają linki
Hmmmm.. z logicznego punktu widzenia, to nie mieszczę się chyba w żadnej kategorii, gdyż zawurno jestem zarozumiały, jak tez udzielam w miarę swej wiedzy i doświadczenia porad, a także podsyłam linki. Co gorsza - też jestem początkującym hodowcą... Cóż ze mną zrobić ?? Gdzie zaszufladkować ?? Ach..Ach...cóż pocznę nieszczęsny.

>to się zadaje pytanie na forum aby ktoś się podzielił z nami swoim doświadczeniem
I tak , i nie. Forum służy do wymiany wszelkiej myśli a nie tylko do odpowiadania na pytania, zwłaszcza takie które już padły po wielokrość. Do tego to służy przede wszystkim FAQ.

> uważam, że ma to większy urok niż czytanie setnego artykułu na ten temat z którego wynika że możemy postąpić w jakiś sposób albo zupełnie odwrotny.
Jeśli już chodzi o "większy urok" to proponuję zmienić hobby, gdyż uprawianie storczyków jest wielce niewdzięcznym zajęciem i wbrew pozorom mało urokliwym, że o braku romantyzmu to już nie wspomnę . Wynika to z prostej zależności - każdy hodowca zapewnia rośliną inne warunki - i jego doświadczenia też są zupełnie inne. Nauka nie polega na powielaniu poczynań innych ludzi a na wyciąganiu z ich doświadczeń wniosków. A wracając do "uroku" - to każdy znajdzie go tyle ile znajdzie sam.

Reasumując - chyba się starzeję, gdyż zaczyna drażnić mnie "chodzenie na łatwiznę"... a może to ta osławiona bariera międzypokoleniowa ??

Administratora i czytelników przepraszam za ten przydługi i pozbawiony znaczących treści (w dodatku off-topic) list, ale mam dziś pierwszy dzień urlopu, sporo czasu na czytanie, myślenie i pielęgnację podopiecznych :-))

Pozdrawiam słonecznie
W.

Dodaj komentarz do wiadomości : Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: