| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Treść       

Przebieg dyskusji:

falk, Autor: Kasia

+ Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 + Re: falk, Autor: Anna B.
 + Re: falk, Autor: Witold Hanak
 | \ Re: Re: falk, Autor: Piotr Piesik
 |   \ Re: Re: Re: falk, Autor: Beata Prokopiuk
 |     \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |       \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor:
 |           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 |           |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gosia Kluczniok
 |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna B.
 |           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Gra?yna Siemi?ska
 |           |   + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Lidia Ani?kowicz
 |           |   | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |       + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hank
 |           |   |         + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 |           |   |         | + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hank
 |           |   |         | | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |         | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: KASIA
 |           |   |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: KASIA
 |           |   |             \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |           |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor:
 |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |             \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
 |               + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna Baran.
 |               \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |                 \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Anna Baran.
 |                   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Kasia
 |                     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Ma?gorzata Lempert
 \ Re: falk, Autor: Agnieszka
   + Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   | \ Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   + Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   |   | \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   |   \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   |   |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Agnieszka
   |   \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: a
   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
   \ Re: Re: falk, Autor: Sandra Wawrzyniak
     \ Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
       \ Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Witold Hanak
         \ Re: Re: Re: Re: Re: falk, Autor: Sandra Wawrzyniak

Re: falk Wersja do druku
Autor: Agnieszka ( chudzielce@chello.pl ) piątek, 6 sierpnia 2004, 14:09

Witam,
Ohoho, jak nam się ciekawa dyskusja rozwinęła. Dołączę zatem i ja ;-))
'Na storczyki' choruję rok niecały dopiero, więc pacholę ze mnie, jak się patrzy.
Dziwna zatem rzecz, że jakoś bliżej mi z moimi poglądami do 'starej wiary'. Moja wiedza jest malutka, ale staram się o nią dbać.

Chyląc czoła przed bezinteresownością pasjonatów po znalezieniu tej strony pooglądałam co tu jest, poczytałam, część nawet wydrukowałam. To stąd wiem o 'storczykach dla początkujących'. To stąd dotarłam do Orchidsklepiku. To tu poczytałam sobie forum wg dat wpisów, ale też korzystając z wyszukiwarki i próbując różne tematy. Wiem, co mogę zaprosić do domu na parapet, a co lepiej pooglądać u innych (do czasu, mam nadzieję ;-))
I co? Ogromnie jestem wdzięczna za to miejsce! Dziękuję.

I jeszcze jedno: powtarzam, że ja raczkuję, ale z drugiej strony, kiedy widzę po raz -nasty posta z pytaniem na ten sam temat, co kilka dni wstecz, to się niecierpliwię. Ale kiedy pod spodem czytam odpowiedź, nawet z tym samym po raz kolejny linkiem - wtedy... czuję się głupio. Głupio mi... w imieniu nowicjusza, który nie zajrzał wstecz na forum (nie mówiąc o dziale UPRAWA) i często roszczeniowo odburkuje, że 'nie chce linka', zamiast podziękować za cierpliwe i 'ojcowskie' podejście i udzielenie odpowiedzi.

Tak często pytamy o rzeczy dla innych oczywiste - nie jest to problemem chyba, pod warunkiem jednak, że NIE MA TU JUŻ GOTOWEJ ODPOWIEDZI do wzięcia, a większość - JEST. W końcu każdy z nas bardzo podobnie próbuje, często z tymi samymi roślinami - ileż tu może być wariantów??

Poza tym - takie 'leniwe' podejście rozleniwia innych forumowiczów i może w końcu zniechęcić pasjonatów. Spójrzcie na wypowiedź p. Anny... Mnie trochę strach obleciał - co zrobimy, jak się Wielcy obrażą i wyprowadzą??? ;-)) (Dobrze, że sama w to nie wierzę ;-))

A Wielkim - jeszcze raz dziękuję za cierpliwość i dzielenie się swoją wiedzą i pasją.

PS. No, i jeszcze Was teraz wykorzystam do stworzenia fali współczucia - chyba czeka mnie pierwsza 'śmierć na plantacji'... Kupiłam parę tygodni temu 'zestaw pseudobulw' cymbidium - pięknie umocowałam na pieńku na warstwie mchu i gąbki kwiaciarskiej do bukietów. Podlewałam, zraszałam i... mam zestaw ŻÓŁTYCH pseudobulw. Wyraźnie nabrały wody, nie ma mowy, aby coś się pokazało w miejscu na nowe liście. Jeszcze wisi, ale... Intuicja podpowiedziała, coby podsuszyć i czekać - tak też robię...

Dodaj komentarz do wiadomości : Re: falk

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomość: