| Wróć do Forum | FAQ | Dodaj komentarz Szukaj:  Temat   Autor   Tre¶ć       

Przebieg dyskusji:

ple¶ń na Cymbidium, Autor: Barbara Wieniawska

+ Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Danuta Pa?czyk
 | \ Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Witold Hanak
 |   + Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Grzesiek
 |   | \ Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Beata Prokopiuk
 |   |   \ Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Witold Hanak
 |   |     \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Beata Prokopiuk
 |   |       \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Witold Hanak
 |   |         + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Grzesiek
 |   |         | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Grzesiek
 |   |         \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Beata Prokopiuk
 |   |           + Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Witold Hanak
 |   |           | \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Sandra Wawrzyniak
 |   |           \ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Jurek B?aszczyk
 |   \ Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Krzysztof Gozdek
 \ Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Barbara Wieniawska
   \ Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Grzesiek
     \ Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Maria Maci?g
       + Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Piotr Ba?dyga
       \ Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Leon Juszkiewicz
         \ Re: Re: Re: Re: Re: ple¶ń na Cymbidium, Autor: Maria Maci?g

ple¶ń na Cymbidium Wersja do druku
Autor: Barbara Wieniawska ( wieniawska@kpnmab.pl ) wtorek, 1 lutego 2005, 14:23

Dostałam pierwszego w życiu storczyka - cymbidium. Po przekwitnięciu przesadziłam go do większej doniczki (oryginalna była zdecydowanie za ciasna i kwiat sam się wywracał). Podłoże do większej doniczki przygotowałam według wskazówek umieszczonych na stronie. Podlewam storczyka, kiedy podłoże przeschnie - nie za często. Do wody dodaję nawóz do storczyków. Kwiat ro¶nie - wypu¶cił trzy nowe "pędy". Niepokoi mnie jedynie, że dwa dni po podlaniu ziemia wokół kwiatka pokrywa się biał± ple¶ni±. Nie wiem czy zastosować jaki¶ specjalny preparat do podlewania. Proszę o radę.

Dodaj komentarz do wiadomo¶ci : ple¶ń na Cymbidium

Tego pola proszę nie wypełniać:
Imię i nazwisko:
Adres email:
Wiadomo¶ć: